Inspiratie-estafette

Vonken in gesprek met Ton Nelissen

Onder anderen: bestuursvoorzitter van Dura Vermeer, oud-bestuurslid VNO*NCW & oud-bestuurslid NOC*NSF

Onlangs hadden Jimte en Sandra een inspirerend gesprek met Ton Nelissen. Voor wie hem niet kent: bestuursvoorzitter van Dura Vermeer, oud-bestuurslid VNO*NCW, oud-bestuurslid NOC*NSF, korte tijd voorzitter Olympisch Vuur en tegenwoordig onder meer voorzitter van de KvK Brabant. Iemand die zijn sporen in het bedrijfsleven heeft verdiend en als één van de weinigen in de top van de sportwereld actief is geworden, zonder zelf een actieve sportachtergrond te hebben.

Centraal stond de vraag: hoe nu verder? Olympisch Vuur is gestopt, het regeerakkoord is duidelijk, dus is er ergens nog hoop en waar zijn kansen? Saillant detail over het regeerakkoord is dat waarschijnlijk niet alle ministers de zinsnede over Olympische Spelen hadden gelezen en daar achteraf voor een voldongen feit stonden. In politiek Den Haag hoeven we, tot er een nieuw kabinet zit, geen ontwikkelingen te verwachten. Ook het huidige bestuur NOC*NSF zal onder aanvoering van André Bolhuis zich waarschijnlijk niet erg sterk gaan maken voor Olympische Spelen. Ondanks dat hij onlangs aangaf het Olympisch Plan nieuw leven in te willen blazen vlak nadat Eurlings IOC-lid was geworden en Olympische Spelen in NL nog wel ziet zitten.

Dhr. Nelissen verwacht dat ergens de komende tijd wel weer een initiatief rond Olympische Spelen in NL zal opkomen.

Voor de Vonken is het de uitdaging de discussie op gang te brengen over hoe die Spelen er dan uit zouden moeten zien, welke rol het bedrijfsleven daarbij kan spelen  en vooral ook wat de legacy zou kunnen zijn. Een eenduidig antwoord op alles kun je hier nu nog niet voor vinden. “Reframing the Olympic dream” lijkt daarmee de kern te raken en een ideale leidraad te zijn voor de komende tijd.

Vervolg inspiratie estafette:

Bij een estafette wordt het stokje doorgegeven, dit is ook bij de inspiratie estafette. Ton Nelissen zette ons op het spoor van Dhr. Wakkie. Volgens Dhr. Nelissen is Dhr. Wakkie een inspirerend persoon voor de Vonken, omdat hij volgens Dhr. Nelissen ontzettend veel kennis heeft en betrokken is bij vele grote sportevenementen in NL. Daarnaast heeft hij kennis en ervaring van een grote bond en NOC*NSF.

 

Facebook Comments

Andere interviews uit de inspiratie-estafette