Vonkencafé, namen en rugnummers!

No Comments

Zoals beloofd willen we hierbij bekend maken wie onze gasten zijn tijdens het Vonkencafé van aanstaande donderdag. We hebben weer een aantal interessante sprekers bereid gevonden om iets te vertellen rondom het thema ‘governance’. Tijd voor namen en rugnummers:

Zoals al eerder bekend gemaakt zal Tim van Dooren aanwezig zijn en spreken over governance wereldwijd in het verleden, heden en de toekomst. Met zijn organisatie More2Win wil hij sociale impact creëren rondom grote sportevenementen. Zo zijn ze in Brazilië betrokken bij verschillende projecten waar ze onder andere sportvelden renoveren en verschillende onderwijs projecten ondersteunen.

Paul Hover van het Mulier Instituut/Olympic Network houdt zich onder andere bezig met onderzoek naar sportevenementen. Tijdens Vonkencafé zal zijn bijdrage dan ook gaan over de beleving van de Olympische Spelen in Nederland. Is er veel steun voor een Olympische Spelen in Nederland en wat zijn de effecten van de Olympische Spelen op attitudes ten opzichte van een land?

Cecile van Oppen (genomineerd in de Viva 400 wereldverbeteraar) komt ook spreken. Zij is van Copper 8, een adviesbureau met een passie voor duurzaamheid. Hoe ervaren zij governance, maar vooral ook wat doen zij of willen zij doen om verandering aan te brengen in de standaard gang van zaken?

Dienst Daan heeft zijn eigen evenement tijdens de Dutch Design Week: Sports Challenge. Maar ze zijn ook bij ons te gast. Zij kijken naar de toekomst van sport en bewegen. Wat als dit verandert? Hoe zien de sportfaciliteiten van de toekomst er uit?

Net als Dienst Daan staat de toekomst van de sport ook centraal in het SX gebouw gedurende de Dutch Design Week, Triple Double, als gastheer in het SX gebouw, zal ook een bijdrage leveren aan ons Vonkencafé en daar verder op in gaan.

Natuurlijk zullen ook enkele Vonken zelf het woord nemen. Bauke van der Goot (oprichter), Sandra van Vrijberge (voormalig voorzitter) en Koen Kerklaan (huidige voorzitter) zullen hun bijdrage doen namens de Vonken.

En last but not least zal ook de Vonken University worden afgetrapt. Hierbij wordt een bijzonder traject geboden aan een selecte groep (10-15) young professionals. De Vonken delen hun kennis, laten de studenten kennis maken met de community, bouwen aan het reframen van de Olympische droom en verspreiden het enthousiasme over de Olympische Spelen. Een van de hoogtepunten is een reis naar de Olympische Spelen van Rio. Het Vonkencafé wordt dus een mooi voorproefje van dit traject.

Kortom het beloofd een interessante avond te worden met veelzijdige sprekers. Uiteraard is er na afloop ook tijd om na te praten en gezellig te borrelen. Geef je snel op! Zie de uitnodiging hier. En geef je op via secretaris@vonken28.nl.

Tot donderdag de 22e 18.30 @SXEindhoven!

 

Facebook Comments

Over ons

Als Vonken dromen we van de Olympische Spelen. Olympische Spelen in Nederland. Maar dan wel op de Nederlandse manier.

Meer updates

Alle updates
No Comments