Update Vonken University

No Comments

De website heeft enige tijd niet naar behoren gewerkt, maar gelukkig: hij doet het weer! Daarom is het ook hoog tijd om een update te geven van een van onze huidige projecten: Vonken University.

Vonken University, wat houdt het ook alweer in?

De Vonken van 2028 bieden met dit project een unieke ervaring voor Young professionals of afstudeerders. Tijdens Vonken University krijgt een selecte groep de mogelijkheid om mee te denken over de Olympische Spelen van de toekomst. Groepjes gaan aan de slag met een onderzoeksvraag en krijgen hierbij hulp van allerlei professionals uit het veld. Eén thema staat centraal en dit jaar is dat Governance. Hoogtepunt is de mogelijkheid om mee te gaan op een reis naar Rio 2016.

Gedurende dit project hebben we contact met de FACHA Universiteit in Rio. Via onder andere een Facebookgroep hebben we contact met een enthousiaste groep studenten aldaar.

Uiteindelijk zijn er nu 8 deelnemers die met ons dit avontuur zijn aangegaan. Ook hebben we een leuke groep buddy’s verzameld, personen die bijvoorbeeld werkzaam zijn bij het NOC*NSF, het Mulier Instituut, een sportbond enz. Zij worden gekoppeld aan de deelnemers om hen te helpen binnen dit project.

Na een eerste kennismaking in januari en een tweede bijeenkomst met een meer selecte groep hebben we ons onderzoeksgebied afgebakend tot twee richtingen, namelijk:

– Draagvlak en activatie: Hoe krijgen we zoveel mogelijk burgers en het bedrijfsleven geactiveerd om aan de slag te gaan met de Olympische Spelen. (bottom up)

– Rol van de overheid: Hoe dringen we door tot het huidige politieke bestel, het ‘old boys network’. In plaats van het geld verschuiven van het ene naar het andere thema, hen de waarde laten inzien van een evenement als de Olympische Spelen en hoe Nederland daarmee vooruit wordt geholpen. (top down)

De deelnemers hebben aangegeven met welk thema zij aan de slag willen gaan. Ook aan de buddy’s hebben we gevraagd met welk thema zij zich het meest verwant voelen. Woensdagavond 30 maart aanstaande is onze volgende bijeenkomst in het Topsportcentrum in Almere. We gaan dan verder brainstormen over deze twee thema’s. We zullen jullie op een later moment weer berichten over de vooruitgang. Mocht je nu al suggesties, vragen o.i.d. hebben, vertel het ons via info@vonken28.nl.

Facebook Comments

Over ons

Als Vonken dromen we van de Olympische Spelen. Olympische Spelen in Nederland. Maar dan wel op de Nederlandse manier.

Meer updates

Alle updates
No Comments