Aftrap Vonken University

1 Comment

De Vonken staan aan de vooravond van het begin van een uniek project: Vonken University. Met als uitgangspunt de nieuwe missie/visie is dit project opgezet door enkele enthousiaste Vonken.

Vanuit de Olympische waarden en met de Olympische Spelen 2.0 als katalysator blijven we als Young Professionals de transformatie naar een toekomst bestendig Nederland versnellen.

Met de bestaande en nieuwe instrumenten die we als Vonken beschikbaar hebben, willen we de verzamelde kennis, maar vooral het (Olympisch) vuur, onze passie, borgen en verspreiden.

Wat houdt Vonken University in? Tijdens Vonken University krijgt een selecte groep de mogelijkheid om mee te denken over de Olympische Spelen van de toekomst. Groepjes gaan aan de slag met een onderzoeksvraag en krijgen hierbij hulp van allerlei professionals uit het veld. Zo hebben onder andere het Mulier Insituut en Olympic Study Network hun hulp toegezegd. Door middel van gesprekken met buddy’s, masterclasses, Vonkencafe’s en mogelijk zelfstudie proberen studenten aan de Vonken University antwoord te geven op hun vraag.  Één thema staat centraal en dit jaar is dat Governance.

logo_mulier

Voor afstudeerders kan Vonken University een mooie afstudeerdopdracht zijn. Voor Young professionals is dit een mooie ervaring die zeker niet zal misstaan op ieders cv. Je doet allerlei contacten op en krijgt de kans binnen te kijken bij verschillende organisaties. Als klap op de vuurpijl heb je de mogelijkheid om mee te gaan naar Rio 2016.

Deelname aan Vonken University vraagt om je tijd (afhankelijk van je rol), mogelijke reiskosten en eventueel de kosten van de reis naar Rio (deze is niet verplicht). De een zal meer tijd kunnen investeren dan een ander, maar er is verplichte deelname aan alle activiteiten (bijvoorbeeld Vonkencafé’s). Motivatie is dus belangrijk.

Kortom een unieke kans. Let op, er is maar beperkt plek. Ben je geïnteresseerd? Aanmelden kan door een motivatie te sturen naar info@vonken28.nl. Ook eventuele vragen kun je stellen via dit emailadres. Meld je aan voor 1 januari. Selectie zal in Januari plaatsvinden.

Wil je bijdragen aan Vonken University? Bijvoorbeeld in de begeleiding van studenten of ze werkplekken aanbieden waar jij werkt? Stuur dan ook een berichtje naar info@vonken28.nl.

Zie hier onze: flyer. Verspreid deze waar je kunt!

Facebook Comments

Over ons

Als Vonken dromen we van de Olympische Spelen. Olympische Spelen in Nederland. Maar dan wel op de Nederlandse manier.

Meer updates

Alle updates
1 Comment