ACTIVITEITEN

De Vonken van 2028 organiseren regelmatig activiteiten. Op deze pagina vind je daarover meer informatie.

De VONKEN initiëren, geven aanzet, lobbyen, enthousiasmeren en activeren mensen voor het verder ontwikkelen van Nederland als sportland en het organiseren van Olympische Spelen in Nederland. Alle activiteiten dragen direct of indirect bij aan ons doel: Reframing the Olympic dream. Daarbij zijn het ook momenten om elkaar te ontmoeten en zo het netwerk van Vonken te vergroten en te versterken.

Vonken reis!

Het bezoeken van de Olympische Spelen is met de jaren een traditie geworden bij de Vonken. Na Londen, Sochi en Rio de Janeiro vinden aankomende winter de Olympische Spelen plaats in PyeongChang, Zuid-Korea. De Vonken zijn op dit moment de mogelijkheden op een rij aan het zetten om van 15 tot 22 februari de Spelen te bezoeken. Op het programma staan uiteraard een aantal wedstrijden, een bezoek aan het Holland House, een kijkje achter de schermen bij Nederlandse bedrijven in het gastland en graag zouden we ook in contact komen met locale young professionals die betrokken zijn bij de Spelen. De kosten van de reis zullen uitkomen tussen de €750,00 en €1250,00. Ben je geïnteresseerd in een reis met de Vonken naar de Olympische Spelen? Laat het weten!

Vonkencafé

Het Vonkencafé is een bijeenkomst voor alle Vonken (en vaak ook niet leden) waarbij een thema van de Olympische Spelen door inspirerende sprekers wordt behandeld. Zo hebben we een Vonkencafe georganiseerd over sport en innovatie, flexibele sportaccommodaties - zoals het Floating Games-concept - en lessen over landen die de Olympische Spelen al eerder georganiseerd hebben.

Vonken University

De Vonken van 2028 bieden een unieke ervaring voor Young professionals of afstudeerders. Tijdens Vonken University krijgt een selecte groep de mogelijkheid om mee te denken over de Olympische Spelen van de toekomst. Groepjes gaan aan de slag met een onderzoeksvraag en krijgen hierbij hulp van allerlei professionals uit het veld. Één thema staat centraal en dit jaar is dat Governance.

Hoogtepunt is de mogelijkheid om mee te gaan op een reis naar Rio 2016.