ACTIVITEITEN

De Vonken van 2028 organiseren regelmatig activiteiten. Op deze pagina vind je daarover meer informatie.

De VONKEN initiëren, geven aanzet, lobbyen, enthousiasmeren en activeren mensen voor het verder ontwikkelen van Nederland als sportland en het organiseren van Olympische Spelen in Nederland. Alle activiteiten dragen direct of indirect bij aan ons doel: Reframing the Olympic dream. Daarbij zijn het ook momenten om elkaar te ontmoeten en zo het netwerk van Vonken te vergroten en te versterken.

Vonkencafé

Het Vonkencafé is een bijeenkomst voor alle Vonken (en vaak ook niet leden) waarbij een thema van de Olympische Spelen door inspirerende sprekers wordt behandeld. Zo hebben we een Vonkencafe georganiseerd over sport en innovatie, flexibele sportaccommodaties - zoals het Floating Games-concept - en lessen over landen die de Olympische Spelen al eerder georganiseerd hebben.

Reis naar de Spelen

Het doel van de Vonken is om bij elke Olympische Spelen een afvaardiging te sturen. Na Londen en Sochi is nu de blik gericht op Rio de Janeiro.

Vonken University

De Vonken van 2028 bieden een unieke ervaring voor Young professionals of afstudeerders. Tijdens Vonken University krijgt een selecte groep de mogelijkheid om mee te denken over de Olympische Spelen van de toekomst. Groepjes gaan aan de slag met een onderzoeksvraag en krijgen hierbij hulp van allerlei professionals uit het veld. Één thema staat centraal en dit jaar is dat Governance.

Hoogtepunt is de mogelijkheid om mee te gaan op een reis naar Rio 2016.

 

Vitaliteitsbattle

Al drie jaar organiseren de Vonken in samenwerking met Sport & Zaken en Atos Consulting de Young Professional Vitaliteitsbattle.

Tijdens de Vitaliteitsbattle worden teams van young professionals geïnspireerd en uitgedaagd om hun bedrijf vitaler en gezonder te maken. Per jaar wisselt het thema, de eerste 3 thema’s waren “Eén dag minder ziek”, “Meer beweging op de werkvloer” & “Werknemers zijn topsporters”. Afgelopen jaar deden 16 teams van aansprekende bedrijven mee.